Vlieland » Buitengewone vakantiehuizen & unieke locaties van Vakantiehuisvlieland.nl

Buitengewone vakantiehuizen & unieke locaties van Vakantiehuisvlieland.nl

Een verblijf op Vlieland was altijd al heerlijk, maar helemaal top wordt het
in een van de buitengewone vakantiehuizen & unieke lokaties van 
www.vakantiehuisvlieland.nl . De rust en natuurlijke schoonheid
van het eiland laten zich moeiteloos combineren met het design van deze
prachtige vakantieverblijven.

 

ALin de zeventiende eeuw lieten vermogende vastelanders tweede huizen bouwen op Vlieland, maar dat deden ze toen vooral in de twee dorpen. Beroemde voorbeelden zijn Cornelis Tromp en Michiel de Ruyter. In het Duinkersoord, een ruime wijk in de duinen vlak aan het strand, kwam die ontwikkeling pas in de vorige eeuw op gang.
In deze fraaie geaccidenteerde omgeving staan huisjes en huizen van verschillende groottes en uit verschillende periodes. Met aan de ene kant de bossen en aan de andere kant het Noordzeestrand.

Summum

In deze fraaie omgeving staat vakantiewoning Summum, met een groot eigen duinterrien en voorzien van alle comfort. Eigenaresse is mevrouw De Jong - Van den Berg  ‘Mijn man en ik huurden er lang geleden vaak een huisje en zaten ook regelmatig in het hotel. Omdat we het
er zo lekker vonden, wilden we eigenlijk zelf ook wel een huisje. Helaas kwam er steeds maar weinig in de verkoop, maar in 1976 vonden we Summum. Langzamerhand hebben we het opgeknapt en zijn we het ook gaan verhuren.’

Sam-Sam

Het huis op Vlieland beviel zo goed dat het echtpaar De Jong er eind jaren tachtig samen met hun zoon Henk een huisje bij kocht. ‘Dat hebben we in 2000 af laten breken om er een nieuw modern huis te laten bouwen. Die optie bleek voordeliger dan renovatie en modernisering van wat er stond. De indeling hebben we grotendeels gebaseerd op Summum, omdat die zo praktisch was. Aangezien het huis van ons en onze zoon samen was, hebben we het SamSam genoemd.
Inmiddels is het helemaal in het bezit van onze zoon.

ZeeWind

Net als Zee-Wind overigens, waarbij Henk wederom dezelfde plattegrond als basis gebruikte. Maar er kwam bijvoorbeeld een appartement in het souterrain bij, voor nog meer privacy bij grote groepen. 

Vluchtheuvel


Vluchtheuvel is laatste aanwinst, gelegen op één van de allermooiste plekken van het eiland. Aan de oostkant van Duinkersoord, verscholen in een duinpan met een wijds uitzicht en volledige privacy. Het duinterrien van Vluchtheuvel is niet minder dan negenduizend vierkante meter groot en ligt pal achter de hoge duinen van het Noordzeestrand. ’s Ochtends zo de zee in duiken hoort dus tot de mogelijkheden! Er is een apart uniek gelegen terras in een duinpan voorzien van comfortabele terrasstoelen. Een begerenswaardig optrekje. 

De zomerhuizen liggen her en der in het Duinkersoord. Elk huis is anders, hoewel de houten huizen SamSam en Zee-Wind veel van elkaar weg hebben met hun stijlvolle, Scandinavisch aandoende uiterlijk. Alle huizen zijn ze ruim, baden ze in het daglicht en bieden ze een hoge mate van comfort.

Onder de gemeenschappelijke website www.vakantiehuisvlieland.nl worden nu Summum, SamSam, Zee-Wind en Vluchtheuvel verhuurd.
 © 2020 - Vlieland TV  |   Home   |   Disclaimer   |   Sitemap   |   Webdesign: Since 92