Vlieland TV » Accommodaties » Hotel DoniaState

Hotel DoniaState

Type:
Hotel

Ligging:
In het bos

Aantal personen:
Hotel DoniaState - Vlieland


Hotel DoniaState, een nieuw hotel op Vlieland, uniek gelegen tussen bos en duin. Op loopafstand van het gezellige dorp Oost-Vlieland en het Noordzeestrand.

Verwen uzelf in Hotel DoniaState en geniet van onze moderne en comfortabele kamers. Al onze kamers zijn voorzien van douche en enkele van bad en douche. Alle kamers hebben een terras of balkon vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op bos en duin. Na een heerlijke dag uitwaaien op het strand en genoten te hebben van de prachtige natuur op Vlieland kunt u in uw kamer tot rust komen op onze heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie.

Kom en laat u verrassen door het genot van onze comfortabele kamers!

Tijdens de feestdagen geldt een miminum verbijf van drie nachten. Kijk bij arrangementen voor het speciale feestdagen arrangement.

DoniaState biedt regelmatig wisselende en aantrekkelijke arrangementen aan. Houdt onze website dus geregeld in de gaten.

Voor alle arrangementen geldt: Alle prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

Extra informatie over Donia:

Het oude Doniahuis is in 1960 gebouwd. De heer G. Donia heeft er voor gezorgd dat er een vakantieverblijf kwam op Vlieland. In de jaren '60 en '70 van vorige eeuw was het Doniahuis maar vier tot vijf maanden per jaar (in de zomerperiode) open. De gasten waren vooral scholen die waren aangesloten bij Stichting Volksonderwijs. Deze stichting was eigenaar van het Doniahuis.

Tot 1973 heeft de familie Wolfswinkel het Doniahuis gerunt, waarna het stokje werd overgenomen door de familie Beerta. Dit was echter van korte duur, want al in 1974 nam de familie van Koot haar intrek in het Doniahuis.

De heer T. van Koot, inmiddels gescheiden en hertrouwd, heeft het Doniahuis in 1986 overgenomen van stichting volksonderwijs. Nog steeds kwamen er vooral veel scholen logeren in het Doniahuis. Er waren scholen die al jaren vast gast waren, maar er kwamen ook nieuwe scholen en groepen bij. Sommige scholen kwamen elk jaar, vanaf de oprichting van het Doniahuis, trouw terug.

In 1999 overleed mevrouw van Koot - de Vries, waarna zoon Jan Peter van Koot de scepter van zijn vader overnam. De heer T. van Koot heeft zijn zoon binnen 1 jaar alle kneepjes van het vak geleerd, waarna hij de zaak met een gerust gevoel overdroeg. Hij ging van zijn welverdiende rust genieten. Helaas overleed de heer T. van Koot op de veel te vroege leeftijd van 57 jaar in 2002.

Jan Peter van Koot heeft de bedrijfsvoering op de manier voortgezet zoals iedereen het al die jaren gewend was in het Doniahuis. Er kwamen nog steeds veel scholen, maar ook families, voetbalclubs enz. Verzorging werd meestal gedaan maar er waren ook groepen die gewoon alles zelf deden.

Het oude Doniahuis was van 1960 en van oude materialen gemaakt. Het onderhoud was dan ook een tijdrovende klus. Ook zijn de wensen van gasten in de loop der jaren veranderd, zoals de behoefte aan meer privacy. Zo was het idee dus snel geboren om over te gaan op individuele kamers.

We zijn begonnen in Oktober 2007 met de nieuwbouw van een compleet nieuw gebouw met 32 tweepersoons kamers met douche en sommige met bad. Een schoonheidssalon, zonnebank, internetdesk, kinderhoekje en een ontbijtzaal zullen worden gecreëerd.

Zo'n radicale vernieuwing vraagt om een andere uitstraling, maar ook wij houden van tradities. Daarom zal het prachtige nieuwe gebouw de naam "DoniaState" gaan dragen.
Faciliteiten van Hotel DoniaState:

Algemeen
Terras Terras
Verwarming Verwarming

Woonkamer
Televisie Televisie
Kinderstoel Kinderstoel
Internet Internet
Keuken

Badkamer
Douche Douche
Ligbad Ligbad

» Terug naar alle accommodaties
© 2020 - Vlieland TV  |   Home   |   Disclaimer   |   Sitemap   |   Webdesign: Since 92