Vlieland TV » Accommodaties » Hotel Golfzang

Hotel Golfzang

Type:
Hotel

Ligging:
In het dorp

Aantal personen:
Hotel Golfzang - Vlieland


Welkom bij Hotel Golfzang.

Alle 27 kamers in Loods Hotel Golfzang zijn uniek. Voorzien van douche of bad, föhn, kluisje, wekkerradio, t.v. en zitje voelt u zich al snel thuis. Op het lekkere bed bent u zo in dromenland. Zeker als u zich in slaap laat wiegen door het gezang van de golven. Heeft u een kamer met balkon of zeezicht? Geniet dan van eindeloze vergezichten over het Wad.

Kom binnen
Onze kamers zijn gewoonlijke beschikbaar om 14.00 uur. Bij vertrek uit het hotel moet uw kamer om 10.00 uur vrij zijn. Komt u eerder aan en is uw kamer nog niet beschikbaar? Verken dan alvast de omgeving terwijl wij op uw bagage passen. Of huur eerst een fiets, het vervoermiddel bij uitstek om Vlieland te ontdekken. De fietsenverhuur is in de buurt van het hotel. Vraag naar onze voordelige fietsarrangementen.

Bruiloft, jubileum, verjaardag, reünie..? In Loods Hotel Golfzang maakt u er iets bijzonders van. De sfeer van het eiland en de bijzondere entourage met sfeervolle bar en zaal zullen zeker bijdragen aan de feestvreugde. In overleg is veel mogelijk. Ook voor buitenactiviteiten en excursies kan worden gezorgd.

Goed voor de zaak

Met de hele zaak, club of vereniging naar Vlieland? Dat kan in Loods Hotel Golfzang. Inclusief catering op maat. Van brood met kroket tot uitgebreid buffet. Het is zelfs mogelijk om het hele hotel gedurende een bepaalde periode af te huren. In verband met andere reserveringen is het wel verstandig dit vroegtijdig te overleggen. Sinds 1 juli 2007 heeft Loods Hotel Golfzang een eigen 'Bruin Cafe" genaamd het Loods Cafe. Ook het cafe is af te huren voor feesten en partijen.

Geschiedenis Hotel:

In 1618 berichten de 'Staaten van Hollandt ende West Vrieslandt' aan de schout van Vlieland dat de loodsen zich niet 'reguleren' naar de orde van Pilotage (het loodsen). In die tijd was loods zijn een vrij beroep.

In 1860 ging het loodsrayon 'Terschelling en Vlie' van een particuliere naar een rijksstatus, geheten Landelijke Rijksdienst voor loodswezen. Deze dienst had Vlieland een eigen station toegedacht. Dit pand werd in 1895 gebouwd naar de bouwtekening die in het hotel hangt. Het zou fungeren als kantoor voor de loodsen en als woning voor de loodscommissaris.

In 1933 kochten Jaap en Marie List – de ouders van Liesbeth List - het loodsgebouw. Zij maakten er een hotel van en noemden dit 'Golfzang'. De familie List heeft het hotel tot 1957 geëxploiteerd.

Let u eens op de prachtige plafonds van het hotel. Deze stammen nog uit de tijd dat het gebouw dienst deed als woning van de loodscommissaris. Daar waar eens de commissaris ’s avonds zijn pijp zat te roken, kunnen wij u nu een aangenaam en gastvrij verblijf aanbieden.

Het appartementencomplex naast het hotel dateert uit 1877. Het deed eerst dienst als postkantoor. De post kwam destijds via Texel naar de Vliehors, waar het met een postbootje werd overgezet. De postbode Cupido bezorgde de post daarna per paard. Toen er nieuw en kleiner postkantoor kwam, werd het gebouw een vakantieverblijf van het Groene Weeshuis te Groningen. Het gebouw droeg toen de naam “Het Groene Weeshuis”. U vindt er nu 4 en 5-persoons appartementen.
Faciliteiten van Hotel Golfzang:

Algemeen
Terras Terras
Verwarming Verwarming

Woonkamer
Televisie Televisie
Internet Internet
Keuken

Badkamer
Douche Douche
Ligbad Ligbad

» Terug naar alle accommodaties
© 2020 - Vlieland TV  |   Home   |   Disclaimer   |   Sitemap   |   Webdesign: Since 92