Vlieland TV » Bedrijven » De Noordwester

De Noordwester

Informatie:
Bij Noordwestenwind krijgen de Vlielander strandjutters jutterskoorts. Er spoelt dan van alles en nog wat aan op het Vlielandse strand. Zij gaan dan op zoek naar deze aangespoelde materialen en eigenen zich die toe.
Dat is jutten volgens de Dikke van Dale.
In De Noordwester kunt u geestelijk gaan jutten, informatie zoeken over Vlieland en haar bewoners. Deze informatie kunt u zich bij ons toe-eigenen. Dit kan zowel buiten als binnen.
Buiten tijdens één van onze excursies en binnen in het Informatiecentrum De Noordwester, gelegen tussen het Kerkplein en de Dorpsstraat tegenover de bibliotheek.

De Potvis

Op 26 juni 2004 is op Vlieland een potvis aangespoeld. Omdat de Vlielanders deze potvis graag wilde behouden, maar er geen geld voor hadden om hem te laten preparen, is de Stichting Potvis in het leven geroepen om het uiteindelijke skelet te kunnen bewonderen in Informatiecentrum De Noordwester. Via diverse inzamelingsacties, men kon centimeters kopen, statiegeld kon in de 2 supermarkten ingeleverd worden voor de potvis, gedichten werden door mensen in het hele land geschreven die kosteloos werden aangeleverd voor gebruik door De Stichting Potvis.

De grootste zandverzameling ter wereld! Dat is de titel die we willen bereiken. Kinderen van de basisschool Vlieland hebben al 2 jaar achter elkaar het zand van hun vakantiebestemming meegenomen. Bezoekers hebben na het zien van onze verzameling, zand opgestuurd. Inmiddels hebben we van meer dan 100 verschillende plaatsen zand. Verspreid over de hele wereld; van Australië tot de Nederlandse Antillen, van Nederland, tot Dakar. Het is heel bijzonder om te zien hoe verschillend zand kan zijn. En wat je over zand allemaal te weten kunt komen.
Het zand is geëxposeerd in kleine loepdoosjes, zodat je het goed kunt bekijken. De naam van degene die het gebracht heeft staat er bij vermeld en uiteraard ook de plaats waar het vandaan komt.
Om de grootste zandverzameling ter wereld te bemachtigen, kunnen we uw steun gebruiken. Dus heeft u zand van een (vakantie)bestemming of gewoon uw woonplaats (we hebben nog lang niet alle plaatsen in Nederland), dan zouden we het fijn vinden wanneer u ons daarvan wat opstuurt, met vermelding van naam en vindplaats. Of nog leuker: kom het brengen terwijl u de Noordwester bezoekt!


» Terug naar alle bedrijven
© 2020 - Vlieland TV  |   Home   |   Disclaimer   |   Sitemap   |   Webdesign: Since 92