Vlieland TV » Bedrijven » De Vliehors Expres

De Vliehors Expres

Informatie:
De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. In 1986 is de Vliehors Expres begonnen als onderdeel van het zomerveer Texel - Vlieland v.v. Inmiddels maken we het hele jaar tochten over de Vliehors. We rijden naar de punt van de Vliehors, hier zien we bijna altijd zeehonden. Ook bezoeken we het Reddingshuisje midden op de Hors. Vroeger een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, nu ingericht als juttersmuseum. Alles wat op het strand is aangespoeld is hier te bewonderen, van sigaretten tot flessenpost.
Sinds 1997 is het reddingshuisje één van de officiële trouwlocaties op Vlieland. Deze unieke trouwlocatie staat sinds enkele jaren wereldwijd in de top 10 van mooiste locaties.

Ook verzorgen wij tochten en dagarrangementen voor bedrijven, familiefeesten en schoolreisjes.
Op deze website vindt u alle informatie over onze tochten, prijzen, kaartverkoop en mogelijkheden om de Vliehors Expres af te huren.

Het Reddingshuisje

Midden op de Vliehors staat al meer dan een eeuw het Reddingshuisje. In vroeger dagen was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys.

Thans is reddingshuisje in bezit van de Vliehors Expres en ingericht als juttersmuseum, een bonte verzameling zeewaardigheden en in 1997 aangewezen als trouwlocatie .

De jutschutting

Sinds enkele jaren werkt het team van de Vliehors Expres elk jaar weer aan het neerzetten van een jutschutting. Al het gevonden hout staat rond het huisje. Zo onstaat er een heerlijk beschutte plaats midden op deze inmense zandvlakte.
» Terug naar alle bedrijven
© 2020 - Vlieland TV  |   Home   |   Disclaimer   |   Sitemap   |   Webdesign: Since 92